Ontstaan van Alpacaspirit

 

Gedurende mijn pubertijd was ik een onzekere rebel met een klein hartje.

Als prille twintiger voelde ik me genoodzaakt om me aan te passen aan de druk en de snelheid van het dagelijkse leven.

Toen ik moeder werd, kwam mijn rebelse kantje weer boven. Deze keer vechtend voor mijn dochter, maar bijna even onzeker als een tiener.

In 2011 overleed mijn man op jonge leeftijd. Alles viel stil… Er was vooral nood, maar ook tijd en ruimte om mijn zoektocht naar “Hoe moet het nu verder; met mezelf en mijn dochter?” intens te beleven.

We kwamen in contact met alpaca’s en ontdekte dat het werken met alpaca’s een hulp was bij ons rouwproces, maar ook als bron om mijn kracht terug te vinden; door terug in contact te komen met mezelf, anderen en mijn omgeving.

Deze ervaring met de dieren wilde ik graag delen met anderen en zo is AlpacaSpirit ontstaan.

Het volgen van de opleiding tot coach vloeide hieruit voort, en bracht me ertoe om anderen te willen begeleiden op hun pad.